tb_ust
tb_sol
LOGO
 
b b g

İngiltereVizesi
Forum

arkadaşına
öner

bize
ulaşın

ECAA Ankara Anlaşması

ECAA (AB Ortaklık Anlaşması) Vizesi
(Ankara Anlaşması ile İş Kurma Vizesi)

Bu vize kategorisi, İngiltere'de kendi işini kurup çalışmak isteyen Türk vatandaşları içindir.

T.C. Vatandaşları için geçerli

ECAA vizesine, ister ilkokul mezunu olsun, isterse Üniversite mezunu, hemen herkes başvuruda bulunabilir. Burada nitelikli elemanlarda aranılan koşullar aranmaz, iş deneyimi ve daha da önemlisi belli bir mezuniyet derecesine sahip olma koşulu yoktur.

Aranılan 3 temel koşul vardır:

1- İngiltere'de kendi işinizi kurmak
2- İşinizi yürütecek ölçüde İngilizce biliyor olmak
3- İş yapma konusunda ciddi olmak ve mantıklı bir iş planı sunabilmek

Yapacağınız iş pazarda çorap satmaktan, internet cafe açmaya; temizlik işleri yapan küçük bir işletmeden dev bir fabrika kurmaya kadar herhangi bir ölçekte herhangi bir iş olabilir. Evlere temizlik işine gidebilir, su tesisatçılığı, TV tamirciliği, web tasarımı, kurye, taşımacılık, marangozluk, berberlik, otomobil bakım veya tamirciliği, pazarlama, temsilcilik veya yeteneğiniz olan herhangi bir işi yapabilirsiniz.

Bu vizeye kimler başvurabilir?

Tüm T.C. Vatandaşları bu vizeye başvurabilir. 7 Eylül 2009'a kadar sadece İngiltere'de olanların vize başvuruları kabul edilirken, bu tarihten sonra İngiltere dışından da başvurular kabul edilmeye başlanmıştır.

Türkiye'de bulunan TC Vatandaşları, bu vizeye diledikleri anda başvuru yapabilirler.

İngiltere ve Türkiye dışındaki bir başka üçüncü ülkede bulunanlar, kendilerine en yakın İngiltere Konsolosluğuna başvuru yapabilirler.

Bu vize ile neler yapabilirsiniz?

- İngiltere'de kendi namınıza bir iş kurabilir, işyeri açabilir veya en az %50 hisseli olmak koşuluyla bir işe ortak olabilirsiniz ancak başvurunuz kabul edilmeden önce işinize başlayamazsınız.
- Başvurunuz kabul edildiğinde, size ilk etapta 1 yıllık iş kurma vizesi verilecektir. 1. yıl sonunda; işinizde aktif olduğunuzu ve kendinize yetecek kadar gelir kazandığınızı ispat etmeniz koşuluyla, 3 yıllık vize daha verilir.
- Toplam 4 yıl olan vizeniz sonunda, İngiltere'de istediğiniz alanda çalışmanıza olanak sağlayan süresiz oturum izni için başvuruda bulunabilirsiniz.
- İngiltere'de kalacağınız toplam 5 yıllık süre sonunda Vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

Ne Tür İşler Yapabilirsiniz?

Kendi namınıza çalışabilir, çalışması için yanınızda eleman istihdam edebilirsiniz. Bir şirkete (en az %50 hisseyle olmak koşuluyla) ortak olabilir veya en az %50 hissesi size ait olmak koşuluyla yeni bir şirket kurabilirsiniz.

Geliriniz tamamen keseceğiniz faturalarla olmalıdır. Bir başka kişi veya şirket adına maaşlı olarak çalışamazsınız, ancak yaptığınız iş karşılığında fatura keserek iş yapabilirsiniz.

İngiltere'de yapabileceğiniz işlere örnekler:

- Oto tamircisi
- Bay bayan kuaförü
- Avukat
- (Özel ders veren) Öğretmen
- Boya-Badanacı
- Temizlikçi
- Taksici
- Danışman
- Pedicab sürücüsü
- Veteriner
- Çocuk Bakıcısı
- Emlakçı
- Sıva Ustası
- Su tesisatçısı
- Elektrikçi
- Doğal gaz tesisatçısı
- Otomobil, TV, Bilgisayar veya Elektrik Tamircisi
- Oto yıkayıcısı
- Bahçıvan
- (Kendi işini yapan) Pazarlamacı
- İthalatçı-İhracatçı
- Cafe, Bar, Restoran veya Market işletmecisi
- Ayakkabı Ustası veya tamircisi
- Web tasarımcısı
- IT Uzmanı
- Grafik tasarımcı
- (Kendi işini yapan) Marangozcu
- Tatlıcı, Börekçi
- Organizatör
- Butikçi
- Tekstilci
- Terzi
- Manav veya Pazarcı
- Kendi namına olmak üzere diğer her tür yasal işler

Eş ve Çocukların durumu

Bu vize ile bakmak zorunda olduğunuz 18 yaşından küçük çocuklarınız ve eşiniz de sizinle birlikte İngiltere'da kalabilir. Eş ve 18 yaşından küçük çocuklarınız Türkiye'de ise, sizin yanınıza gelmek için başvuruda bulunabilirler.

Firmamızın Başvuru Ücreti
Aşağıdaki ücretlerimiz, Türkiye'den yapılan başvurularda geçerlidir. İngiltere'den yapılacak başvurularda, danışmanlık hizmetini sunan partner firmamız Garth Coates Solicitors'un web sitesini ziyaret ediniz.

Kategori İlk
Başvuruda
Vize
Başvurusundan
Önce *
Toplam
Ankara Anlaşması - Kendi İşini Kurma Vizesi
(Komple Avukatlık ve Muhasebe Hizmeti - Business Plan dahil)
1000 £ (4557 TL) 1000 £ (4557 TL) 2000 £ (9114 TL)
Ankara Anlaşması - Spouse Vizesi (Eş-Çocuk vizesi) 500 £ (2278 TL) - 500 £ (2278 TL)
Vize Redlerine Yazılı İtiraz 300 £ (1367+ TL) - 300 £ (1367+ TL)
Vize Redlerine İtiraz Davaları - İngiliz Avukat ile Sözlü Savunma 1500 £ (6835+ TL) - 1500 £ (6835+ TL)
Diger Kategoriler Lütfen arayınız: 0212 250 13 09

ÜCRETE DAHİL OLANLAR

Ücretlerimiz, dosyanızın A'dan Z'ye hazırlanması ile ilgili aşağıdaki bütün hizmetleri kapsamaktadır:

- İngiltere'deki yetkili muhasebe şirketi tarafından iş planınızın (business plan) hazırlanması
- Londra'daki uzman Avukat kadrosu tarafından dosyanızın düzenlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için size rapor edilmesi
- İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda ve Vize Birimlerinde başvurunuzun takip edilmesi
- (Türkiye'den başvurularda) İstanbul, Ankara ve İzmir'deki vize başvuru merkezlerinde randevuların alınması, vize formlarının doldurulması

Nasıl Başvurabilirsiniz?

Lütfen detaylı bilgi ve görüşme için bize yazın:

Ücretsiz Seminerlerimiz için Tel: 0212 250 13 09 (Hafta içi 09.30 - 18.30)

ANKARA ANLAŞMASINA ÖZEL WEB SİTESİ: www.ankaravizesi.com

 
Başvurunuzu yaparken, vizerehberi.com'u seçmeniz için çok önemli nedenleriniz var!
sag İngiltere'nin en deneyimli hukuk firmalarından destek
sag Standartlara uygun tercüme kontrol hizmeti
sag İngiltere'de iş bulma / iş kurmada rehberlik
sag Profesyonel Ekip
 
         İngiltere'yi tanıyalım!
  İngiltere'de kendinize yeni bir hayat kurmak istiyorsunuz ancak bu ülkeyi ne kadar tanıyorsunuz?
Size, eşinize ve çocuklarınıza neler sağlıyor? İş bulma olanaklarınız nedir? Ortalama maaşlar ne kadar?

İngiltere'de bilmek istediğiniz her şey burada
 

tr
 
copy ARKADAŞINA ÖNER | KULLANIM ve MÜLKİYET HAKLARI | İLETİŞİM  

vizerehberi.com, ICEPWorld Yurtdışı Eğitim'in bir hizmetidir.
designed by adafon
tb_enust
tb_enalt   enust
en alt